Gå til hovedindholdet
Det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
Pressekommuniké31. marts 2022Generaldirektoratet for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er

EU er på udkig efter European Destination of Excellence 2023

EDEN-konkurrencen belønner mindre destinationers pionerarbejde inden for bæredygtig turisme

Europa-Kommissionen har i dag udskrevet European Destination of Excellence (EDEN) 2023-konkurrencen. Dette initiativ belønner de bedste resultater inden for bæredygtig turisme og grøn omstilling blandt mindre destinationer i hele Europa.

European Destinations of Excellence er et EU-initiativ iværksat af Europa-Kommissionen. Sigtet er at anerkende og belønne mindre destinationer, der har formået at iværksætte vellykkede strategier inden for bæredygtig turisme via grøn omstilling. Konkurrencen bygger på princippet om at fremme udviklingen af bæredygtig turisme på destinationer, der giver værdi til økonomien, planeten og menneskeheden. Den nuværende European Destination of Excellence 2022, Middelfart (Danmark) er den første indehaver af det nye og forbedrede initiativ og fungerer som pioner for bæredygtig turisme i hele Europa.

For at deltage i konkurrencen om titlen European Destination of Excellence 2023 bliver destinationerne bedt om at demonstrere deres bedste praksis inden for bæredygtig turisme og grøn omstilling. Konkurrencen omfatter bade EU-lande og ikke-EU-lande, der deltager i COSME-programmet. Deltagerne bliver først evalueret af et panel af uafhængige bæredygtighedseksperter. I andet trin bliver 3 kortlistede byer bedt om at præsentere deres bys kandidatur for den europæiske jury. Den europæiske jury udvælger en vinder, European Destination of Excellence 2023, som bliver offentliggjort I november 2022. 

Vinderdestinationen bliver positioneret som en pioner inden for bæredygtig turisme med European Green Deal-mål og vil blive tildelt ekspertkommunikation og støtte til branding på EU-niveau i hele 2023.

For at ansøge skal repræsentanter fra destinationen udfylde en formular online. Sidste frist for ansøgninger er 1. juni 2022 kl. 17:00 CET.

Se de seneste nyheder på European Destinations of Excellence websitet.

Kontakt

European Destinations of Excellence sekretariat: Antigoni Avgeropoulou, %20infoatedensecretariat [dot] eu (info[at]edensecretariat[dot]eu), +49 (0) 30 70 01 86 390

Related posts from the blog