Glavni sadržaj
Unutarnje tržište, industrija, poduzetništvo te mali i srednji poduzetnici
Priopćenje za tisak31. ožujka 2022.Glavna uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike

EU u potrazi za Europsku destinaciju izvrsnosti 2023

Natjecanje EDEN nagrađuje male pionire održivog turizma

Danas Europska komisija pokreće natjecanje za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) 2023. Ova inicijativa nagrađuje najbolja postignuća u održivom turizmu i praksi zelene tranzicije u manjim destinacijama diljem Europe.

Europske destinacije izvrsnosti inicijativa je EU-a koju provodi Europska komisija. Njegov je cilj prepoznati i nagraditi manje destinacije koje imaju uspješne strategije za poticanje održivog turizma kroz prakse zelene tranzicije. Natjecanje se temelji na načelu promicanja razvoja održivog turizma u destinacijama koji donosi vrijednost gospodarstvu, planeti i ljudima. Trenutna europska destinacija izvrsnosti 2022, Middelfart (Danska) služi kao inauguracijski nositelj nove i poboljšane inicijative i kao pionir održivog turizma u cijeloj Europi.

Da bi mogli pristupiti natječaju za titulu Europske destinacije izvrsnosti 2023. godine, od destinacija se traži da demonstriraju svoje najbolje prakse u održivom turizmu i zelenoj tranziciji. Obuhvaća kako zemlje EU-a, tako i zemlje izvan EU-a koje sudjeluju u programu COSME. Prijave će prvo ocjenjivati komisija neovisnih stručnjaka za održivost. U drugom koraku, od tri grada koja uđu u uži izbor, bit će zatraženo da predstave kandidaturu svog grada pred Europskim žirijem. Europski žiri odabrat će jednog pobjednika, Europsku destinaciju izvrsnosti 2023., koja će biti objavljena u studenom 2022. godine.

Pobjednička destinacija bit će pozicionirana kao pionir održivog turizma predan ciljevima Europskog zelenog sporazuma i dobit će stručne savjete i podršku u brendiranju, na razini EU-a, tijekom cijele 2023. godine.

Za prijavu, predstavnici destinacije trebaju ispuniti online obrazac. Rok za prijavu je 1. lipanja 2022. godine u 17:00 CET.

Za sve najnovije vijesti posjetite internetsku stranicu Europske destinacije izvrsnosti..

Kontakt

Tajništvo Europskih destinacija izvrsnosti: Antigoni Avgeropoulou, %20infoatedensecretariat [dot] eu (info[at]edensecretariat[dot]eu), +49 (0) 30 70 01 86 390

Related posts from the blog