Skip to main content
Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
Perscommuniqué31 maart 2022Directoraat-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf

De EU is op zoek naar de European Destination of Excellence 2023

EDEN-award voor kleine pioniers in duurzaam toerisme

De Europese Commissie lanceert vandaag de EDEN-award 2023 (European Destination of Excellence). Dit initiatief beloont de beste prestaties op het gebied van duurzaam toerisme en groene transitie in kleinere bestemmingen verspreid over heel Europa.

De EDEN-award is een EU-initiatief onder auspiciën van de Europese Commissie. Het doel is om kleinere bestemmingen die met succesvolle strategieën duurzaam toerisme bevorderen door middel van groene transitiepraktijken erkenning te geven en te belonen. De wedstrijd is gebaseerd op het beginsel van het stimuleren van de ontwikkeling van duurzaam toerisme op bestemmingen die waarde toevoegen aan de economie, de planeet en haar bewoners. De huidige European Destination of Excellence, Middelfart (Denemarken), is de inaugurele houder van het nieuwe en verbeterde initiatief en een pionier op het gebied van duurzaam toerisme in heel Europa.

Om te kunnen meedingen naar de EDEN-award 2023 moeten bestemmingen aantonen dat zij zich inzetten voor duurzaam toerisme en groene transitie. De wedstrijd bestrijkt zowel EU-landen als niet-EU-landen die aan het COSME-programma deelnemen. De inschrijvingen worden eerst beoordeeld door een panel van onafhankelijke deskundigen op het gebied van duurzaamheid. In de tweede fase worden drie steden op de shortlist uitgenodigd om de kandidatuur van hun stad te presenteren voor een Europese jury. Deze jury selecteert vervolgens de winnaar van de EDEN-award 2023, die in november 2022 bekend wordt gemaakt.

De winnende bestemming zal worden gepositioneerd als pionier op het gebied van duurzaam toerisme die zich inzet voor de doelstellingen van de Europese Green Deal en krijgt gedurende heel 2023 deskundige EU-ondersteuning op het gebied van communicatie en branding.

Om zich kandidaat te kunnen stellen, moeten de vertegenwoordigers van de bestemmingen een onlineformulier invullen. De inschrijving sluit op 1 juni 2022 om 17.00 uur MET.

Bezoek de European Destinations of Excellence website voor het laatste nieuws.

Contact

European Destinations of Excellence Secretariat: Antigoni Avgeropoulou, info@edensecretariat.eu, +49 (0) 30 70 01 86 390

Related posts from the blog