Direct la conținutul principal
Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri
Comunicat de presă31 martie 2022Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri1 min de lectură

UE caută Destinația europeană de excelență 2023

Competiția EDEN premiază micii pionieri ai turismului durabil

Astăzi, Comisia Europeană lansează competiția Destinația europeană de excelență (EDEN) 2023. Această inițiativă răsplătește cele mai bune realizări în turismul sustenabil și practicile de tranziție verde în destinații mai mici din întreaga Europa.

Destinațiile Europene de Excelență este o inițiativă UE, introdusă de Comisia Europeană. Scopul este de a recunoaște și premia destinații mai mici care aplică strategii de succes pentru stimularea turismului sustenabil prin practici de tranziție verde. Competiția se bazează pe principiul promovării dezvoltării turismului sustenabil care aduc valoare pentru economie, pentru planetă și oameni. Actuala Destinație europeană de excelență 2022, Middelfart (Danemarca), servește drept responsabil pentru inaugurarea noii inițiative îmbunătățite și pionier al turismului durabil în toată Europa. 

Oportunitatea de a concura pentru titlul de Destinație europeană de excelență 2023, destinațiilor li se cere să-și demonstreze cele mai bune practici în turismul sustenabil și tranziția verde. este acordat de către organizatorii Competiției atât țărilor din UE, cât și țări din afara sa, cu condiția să fi membre ale programului COSME . Aplicațiile vor fi evaluate inițial de un grup de experți independenți din domeniul durabilității. În a doua etapă, 3 orașe selectate vor fi rugate să prezinte candidatura orașului lor în fața Juriului European. Juriul European va selecta un câștigător, Destinație europeană de excelență 2023, care va fi anunțat în noiembrie 2022.

Destinația câștigătoare va fi poziționată ca pionier în sustenabilitatea turismului dedicat obiectivelor European Green Deal și vor primi asistență în comunicare și branding pe parcursul anului 2023.

Pentru a aplica, reprezentanții destinației sunt rugați să completeze un formular online. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 1 iunie 2022, ora 17:00 CET.

Pentru cele mai noi știri, vizitați pagina de internet European Destinations of Excellence.

Contact

Secretariat Destinația Europeană de Excelență: Antigoni Avgeropoulou, %20infoatedensecretariat [dot] eu (info[at]edensecretariat[dot]eu), +49 (0) 30 70 01 86 390