Skip to main content
Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs

Löydä paras hinta pakettipalveluille EU:ssa

Yksi rajatylittäviä pakettipalveluja koskevan asetuksen tavoitteista on parantaa hintojen avoimuutta. Asetuksessa edellytetään, että palveluntarjoajat, joilla on vähintään 50 työntekijää, sekä palveluntarjoajat, jotka ovat sijoittautuneet useampaan kuin yhteen EU-maahan, toimittavat kansallisille sääntelyviranomaisilleen enintään 15 peruspakettipalvelun kotimaan ja rajatylittävät hinnat (joissakin tapauksissa kansalliset sääntelyviranomaiset ovat saattaneet käyttää 25 työntekijän kynnysarvoa ottaakseen huomioon tietyt oman maansa olosuhteet). Komissio julkaisee nämä hinnat täällä. Hintatiedot päivitetään joka vuosi 31. maaliskuuta.

Tariffit ovat julkisia hintoja, jotka asiakkaan on maksettava yksittäisen lähetyksen toimittamisesta kotimaassa tai toiseen EU-maahan. Ne ovat saatavilla palveluntarjoajan verkkosivustolla ja palveluntarjoajan julkisissa hintaluetteloissa.

On huomattava, että palveluntarjoajan pakettipalvelusta ilmoittama hinta voi sisältää tiettyjä ehtoja ja rajoituksia. Monissa tapauksissa pakettipalvelun ominaispiirteet voivat vaihdella palveluntarjoajien välillä.

Julkaistuja hintoja sovelletaan 1. tammikuuta alkaen. Ne eivät sisällä arvonlisäveroa. Ne ilmoitetaan paikallisena valuuttana ja euroina. Euroiksi muuntamisessa käytetään Euroopan keskuspankin 31. maaliskuuta soveltamaa valuuttakurssia.

Onko sinulla ongelmia kansainvälisten?

Jos olet kuluttaja ja sinulla on ongelmia kansainvälisten pakettipalvelujen kanssa, ota yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen omassa maassasi.